Lidmaatschap WSV Giesbeek

Watersportvereniging (WSV) Giesbeek werd op 5 november 1969 opgericht door een aantal enthousiaste watersporters. Gedurende haar bestaan heeft de vereniging een constante groei van het aantal leden gekend. Tegenwoordig heeft WSV Giesbeek circa 1.300 leden en behoort daarmee tot de vier grootste watersportverenigingen van Nederland. 

WSV Giesbeek is aangesloten bij het Watersportverbond en het Verbond Nederlandse Motorbootsport (VNM). Bovendien is de vereniging Hoofdsteunpunt van het Watersportverbond regio Oost.

watersportverbond-logo 3

vereniging-nederlandse-motorbootsport-logo

Tal van activiteiten

De vereniging kent een levendig verenigingsleven en organiseert tal van activiteiten op het gebied van zeilen, motorbootvaren en surfen. We organiseren diverse cursussen die gerelateerd zijn aan watersport. Bijvoorbeeld zeillessen voor jong en oud en de cursussen Klein Vaarbewijs 1 en 2, Marifonie, Motorbootvaren CWO 1 en CWO 2. 

De vereniging maakt ook het zeilen voor mensen met een beperking mogelijk (Sailability Giesbeek). Van begin mei tot einde september zijn er voor hen diverse zeildagen onder begeleiding van vrijwilligers. 

Voor leden, door leden

Een belangrijk motto voor de vereniging is 'voor leden, door leden'. Alle activiteiten zijn alleen maar mogelijk dankzij de inzet van vele vrijwilligers. Zonder hen kan de vereniging niet bestaan.

Wil je daaraan bijdragen dan waarderen wij dat zeer. Geef je belangstelling door via eitartsinimda.[antispam].@wsvgiesbeek.nl. De administratie stuurt je bericht door naar de juiste contactpersoon. 

Voordelen

Door lid te worden van WSV Giesbeek kun je profiteren van alle activiteiten die door de vereniging worden aangeboden. Aan sommige activiteiten kunnen ook niet-leden meedoen maar zij betalen dan wel meer. 

Ben je een watersportliefhebber dan is een lidmaatschap waarschijnlijk snel voordeliger. Zeker als je een boot op de wal en/of in het water wil stallen gezien onze tarieven. 

Andere voordelen:

 • prachtig vaarwater met directe toegang tot de IJssel
 • leden kunnen voordelig een Valk-zeilboot of Canadese kano huren 
 • vrij zeilen voor leden op 'Dinsdagavond, verenigingsavond
 • voor surfers: voordelig een surfberging huren voor opslag surfplank(en), zeilen, masten en dergelijke
 • gratis parkeren op het haventerrein
 • gratis toegang tot de sanitaire voorzieningen
 • speeltoestellen voor de (aller)kleinsten

Als lid van WSV Giesbeek ben je automatisch ook lid van het Watersportverbond en kun je profiteren van de voordelen die zij bieden. 

Klik hier voor informatie over de tarieven

Jeugdleden

Tot een leeftijd van 18 jaar zijn kinderen heel voordelig lid terwijl zij wel korting krijgen op deelname aan het Watersportkamp en voordelig zeillessen kunnen volgen. Jeugdleden kunnen bovendien 'vrij zeilen' in Laser Pico's van de vereniging op de woensdagavonden als ze in het bezit zijn van minimaal CWO 2 in een Laser Pico of een vergelijkbare type boot.

Voor leden van 18 tot 23 jaar geldt het jongerentarief. 

Klik hier voor meer informatie over de tarieven.

Klik hier voor meer informatie voor het vrij zeilen.

Partner/echtgenootlidmaatschap

Voor echtgenoten/partners van leden wonend op hetzelfde adres is er het voordelige partnerlidmaatschap en kun je ook deelnemen aan de activiteiten. Voordeel is verder dat je verzekerd bent mocht je onverhoopt iets overkomen bij aanwezigheid op het haventerrein. Ook heb je recht op een toegangspas.

Klik hier voor meer informatie over de tarieven

Goed om te weten

Er zijn een aantal punten die we graag extra onder de aandacht willen brengen om mogelijk latere misverstanden te voorkomen. 

Toegangspas

WSV Giesbeek werkt met toegangspasjes voor het openen van de slagboom maar deze zijn ook nodig om toegang tot de wc's en toiletten te verkrijgen. Per lid kun je maximaal één pas aanvragen. De kosten daarvan bedragen eenmalig € 15,-. 

Start verenigingsjaar

Het verenigingsjaar start jaarlijks op 1 oktober en dat loopt tot het jaar erop op tot en met 30 september. Dat heeft gevolgen voor het opzeggen van het lidmaatschap. Vanwege de opzegtermijn van vier weken moet het opzeggen plaatsvinden uiterlijk op 1 september voorafgaand aan de start van het nieuwe verenigingsjaar. 

Wachtlijsten ligplaatsen

Mocht je nog niet lid zijn maar dat wel overwegen en je wil een boot stallen, dan is het goed om te weten dat de vereniging een wachtlijst heeft voor plekken in het water en op de vlotten voor zwaardboten of boten die daarmee vergelijkbaar zijn.

Hoe lang de wachttijd is daar kunnen we, helaas, geen uitspraken over doen. Dat is afhankelijk van de duur van het lidmaatschap en de afmetingen van de boot. Voor boten met een lengte van 5 tot 8 meter geldt over het algemeen een lange wachtlijst. 

Walplekken voor kleine, trailerbare boten zijn bijna altijd wel mogelijk. Wal- en ligplekken voor boten gaan altijd in overleg met de havenmeester. 

Leden kunnen via deze webpagina een ligplaats aanvragen.

Zelfwerkzaamheid

Om de kosten voor leden zo laag mogelijk te houden kent WSV Giesbeek 'zelfwerkzaamheid'. Dat betekent dat je jaarlijks werk verricht voor de vereniging (minimaal 5 uren).

Dat kan dan gaan om de werkzaamheden als het onderhoud van het haventerrein (onder meer verven, groenvoorziening). Maar ook door zeillessen te geven, cursus te geven, zeilwedstrijden te begeleiden op het water (wedstrijdcomite, rescue), of andere werkzaamheden in overleg met een van de havenmeesters. 

Jaarlijks volgt er een oproep om aan je zelfwerkzaamheid te voldoen. Ook bestaat er de mogelijkheid om je zelfwerkzaamheid af te kopen. Jeugdleden en partner-/echtgenootleden zijn vrijgesteld van zelfwerkzaamheid.

Klik hier voor de kosten voor de afkoop van de zelfwerkzaamheid.

 

Lid worden

Wil je lid worden van WSV Giesbeek? Klik dan op onderstaande button.

Als je lid wil worden dan accepteer je ook de bepalingen/regels zoals die onder meer vermeld staan in de Statuten, het Huishoudelijk reglement, het Haven- en steigerreglement, de Omgangs- en gedragsregels en indien van toepassing de Huurovereenkomst lig- en/of bergplaats.

Na het invullen van de gegevens ontvang je direct een kopie van je aanmelding. Let goed op het invullen van het juiste emailadres. Als dat onjuist is dan ontvang je deze niet en kunnen wij je niet benaderen per email. Kijk ook in je spambox als je niet direct een reactie ontvangt.  

Lidmaatschap opzeggen

Natuurlijk kun je op ieder moment je lidmaatschap opzeggen. Wel gelden dan enkele voorwaarden. Weliswaar kent de vereniging een opzegtermijn van tenminste 4 weken maar de contributie, en mogelijk andere tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) vastgestelde verplichtingen, blijft altijd verschuldigd tot het einde van het verenigingsjaar (jaarlijks op 30 september).

Mocht je een boot, trailer of andere materialen op het haventerrein hebben liggen dan geldt dat deze voor het einde van het lidmaatschap van het terrein af moet(en) zijn. Als blijkt dat er nog wel eigendommen aanwezig zijn dan blijft sta- / lig- / bokkengeld / contributie verschuldigd, en je blijft als eigenaar/bezitter verantwoordelijk voor de materialen.

Door op onderstaande button te klikken en je gegevens op de nieuw geopende webpagina in te vullen, zeg je je lidmaatschap op. 

Na het invullen ontvang je direct een kopie van je afmelding. Bewaar deze goed. Kijk ook in je spambox als je niet direct een reactie ontvangt. Je afmelding wordt daarna altijd nog bevestigd middels een email van de administratie. 

 

Donateur bij WSV Giesbeek

Liever geen lid worden of lid meer zijn maar wel van bijna alles wat de vereniging biedt gebruik willen (blijven) maken? Wordt dan donateur. Als donateur van WSV Giesbeek ondersteun je de vereniging en haar activiteiten. Met jouw donatie kunnen we onze activiteiten voortzetten en verder ontwikkelen.

De voordelen van het donateurschap zijn:

 • je ontvangt de digitale nieuwsbrief
 • je mag 1 dagdeel kosteloos de verenigingsvalk gebruiken (stuur een mail naar eitartsinimda.[antispam].@wsvgiesbeek.nl)
 • je mag tegen het ledentarief de verenigingsvalk huren
 • je mag tegen ledentarief deelnemen aan de door WSV Giesbeek georganiseerde theoretische cursussen (zeillessen vallen daar niet onder)
 • de verplichting voor de uitvoer van zelfwerkzaamheid geldt niet
 • je kunt een toegangspas aanvragen/behouden (eenmalige kosten bij aanvraag € 15,-)

Klik hier voor alle informatie.

 
 
 
 
 
 
 

Activiteiten


 

JUL
30
Vrijzeilen dinsdagavond

Algemeen | 18:30 - 21:30 | deel 15 / 21 | Haven WSV Giesbeek

JUL
31
Woensdagavondcompetitie

Algemeen | 20:00 - 22:00 | deel 15 / 28 | Lijzijde

AUG
4
Sailability zeildag

Sailability | 10:00 - 17:00 | WSV Giesbeek

AUG
6
Vrijzeilen dinsdagavond

Algemeen | 18:30 - 21:30 | deel 16 / 21 | Haven WSV Giesbeek

AUG
6
Vrijwilligers bijeenkomst Dag van de Watersport

Algemeen | 20:00 - 22:00 | Ruumzicht

Contact


 

ADRES

 • Watersportvereniging Giesbeek
 • Havenweg 4
 • 6987 EP Giesbeek

TELEFOON

  E-MAIL administratie

  E-MAIL ligplaatsen

© 2022 WSV Giesbeek