Kielboot

Meer informatie

Wil je meer informatie over de zeillessen in een kielboot? Mail dan naar eitcurtsnitoobleik.[antispam].@wsvgiesbeek.nl.

De Valk is een van de meest gebruikte lesboten in Nederland. Het is een ruime boot, geschikt voor 2 tot 5 mensen. De Valk heeft een vaste kiel en dat maakt deze boot stabiel en veilig om in te zeilen.

Naast de Valk wordt ook een Randmeer Touring gebruikt. Dit is een sportievere boot met veel mogelijkheden en uitgerust met trapeze, hangbanden en joystick.

Je kunt ze ook overal in het land huren. Deze kielboten zijn bij uitstek geschikt voor zeilinstructie.

Kom deze zomer introductiezeilen bij WSV Giesbeek

Van 19 augustus tot en met 12 september 2024 wordt er weer een kennismakings zeilcursus georganiseerd. In vier lesavonden  van 18:30 tot 21:00 uur maak je kennis met het zeilen bij WSV Giesbeek in kielboten (Valk en Randmeer). Omdat dit vooral bedoeld is als kennismaking hoef je nog geen lid te zijn van WSV Giesbeek om mee te kunnen doen. De kosten bedragen 75 euro voor leden en 90 euro voor niet-leden. Inschrijven doe je door rechtsonder op de lesavond van je voorkeur te klikken en het inschrijfformulier in te vullen (leden moeten eerst inloggen om het goedkope tarief te krijgen). Als je meer info wilt stuur dan even een mailtje naar eitcurtsnitoobleik.[antispam].@wsvgiesbeek.nl 

En als je na afloop de smaak te pakken hebt gekregen kun je op de rest van deze webpagina alle informatie vinden over de reguliere lesmogelijkheden in het voorjaar van het komend jaar!

CWO zeillessen in een kielboot (Valk en Randmeer)

We geven de kielbootzeillessen op doordeweekse avonden in de periode van half april t/m begin juli (1 les per week). Op welke avonden we lesgeven hangt af van de beschikbaarheid van de instructeurs. De avondlessen starten om 18.30 uur en duren tot ongeveer 21.00 uur. 

Frieslanddag 2024

Onderdeel van de lessen is de Frieslanddag. In 2024 is deze dag op zondag 23 juni. Hier krijg je de kans om de ervaring die je hebt opgedaan tijdens de lessen echt in praktijk te brengen in de vele soorten vaarwater die Friesland rijk is, uiteraard onder begeleiding van de instructeurs. Info over deze gezellige en leerzame zeildag vind je in deze pdf. Log in als lid en schrijf je vervolgens in via de activiteitenkalender bij de datum 23 juni.

Vooraanmelding CWO kielboot zeillessen (Valk en Randmeer)

De vooraanmelding voor de CWO kielbootzeillessen staat steeds open gedurende de laatste twee weken van januari. In de nieuwsbrief van de vereniging kondigen we dat aan. Medio februari ontvang je vervolgens een bericht over of je al dan niet bent geplaatst. 

Het aantal plaatsen per jaar is beperkt door het aantal boten dat de vereniging ter beschikking heeft en het aantal beschikbare instructeurs. Lidmaatschap en het tijdstip van aanmelden is leidend voor de volgorde van plaatsing.

Je moet voor de CWO-opleiding lid worden van WSV Giesbeek. Dat hoef je pas te doen als je weet dat je bent ingedeeld voor de zeillessen. Algemene informatie over het lidmaatschap vind je hier.

Eenmaal lid van de vereniging ben je natuurlijk van harte welkom om mee te doen met alle verenigingsactiviteiten waaronder ook het Dinsdagavond vrijzeilen

Kosten CWO kielboot zeillessen seizoen 2024

De kosten voor de CWO kielboot zeillessen in 2024 bedragen € 250,00. Dat bedrag is inclusief de theorieavonden, eventueel het theorie-examen en het vrijzeilen op de dinsdagavonden. 

Aangezien je daarnaast lid dient te worden van WSV Giesbeek, worden aanvullend kosten in rekening gebracht voor de contributie, het eenmalige inschrijfgeld en, indien gewenst, de kosten voor een toegangspas. Hier vind je meer informatie over deze tarieven

Pilot zeiltraining 2024: “Eigenvaardigheid voor zeilers”

Dit seizoen bieden we naast het CWO-kielboot zeillesprogramma op de donderdagavond een vraaggestuurde zeiltraining aan voor leden van WSV Giesbeek. Hierbij staan het onderhouden en uitbreiden van bestaande kennis en vaardigheden centraal.

Per avond kiezen we in overleg met de deelnemers een zeilthema. Dat kunnen bekende onderwerpen als optuigen, gijpen of aanleggen zijn, maar ook spinnakeren en ankeren. Een keer een wedstrijdje varen, een theorie-onderwerp of een tochtje over de IJssel behoren tot de mogelijkheden.

Een avond voor zeilers die niet zo de behoefte hebben aan instructie, maar die onder begeleiding van onze ervaren coaches willen werken aan eigen vaardigheid. Dit kan in de verenigingskielboten of met je eigen zeilboot. Met als doel om met meer zelfvertrouwen het water op te gaan, elkaar uit te dagen en zo beter te worden. Als groep, maar ieder op zijn eigen niveau en zonder de verplichting om voor een diploma te gaan.

Iedereen met enige zeilervaring (op het niveau van CWO-1 of CWO-Basis) kan meedoen. Rondom het avondthema is er ruimte voor een individuele invulling van de oefeningen. We willen vooral van elkaar leren, ook door een mix van ervaren en minder ervaren zeilers.

De zeilcoaches begeleiden en organiseren de avond, geven invulling aan het thema met een praktijkoefening, begeleiden de deelnemers op de wal en op het water, geven aanwijzingen en korte instructies. Aan deze oefening kan iedereen meedoen, op het eigen niveau. Zij zorgen dat het vlot of een begeleidingsboot beschikbaar is en maken zo nodig een bootindeling. Zij verzamelen de wensen en voorkeuren van de deelnemers en houden hier zoveel mogelijk rekening mee. De coaches houden ook de voortgang en de planning in de gaten, zorgen dat iedereen voldoende aandacht en ‘zeiltijd’ krijgt en bewaken de veiligheid van mens en materiaal. Zo nodig grijpen zij met woord en daad in. Gezamenlijk is er een beknopte voorbespreking en een evaluatie na afloop.

Per avond zullen minimaal twee ervaren zeilcoaches aanwezig zijn en meevaren. Zij kunnen je helpen, vragen beantwoorden en zullen ook ongevraagd tips en aanwijzingen geven. Zij houden ook de veiligheid in de gaten.

Aan deze oefenavonden kan je ook met je eigen tweemans kiel- of zwaardboot meedoen. Als je geen vaste bemanning hebt dan kan iemand uit de groep met je meevaren.

Er is plek voor maximaal 12 personen (vanaf 12 jaar) dus wees er snel bij: de vooraanmelding voor deze Pilot Zeiltraining staat open op de website gedurende de laatste twee weken van januari. De vooraanmelding is inmiddels afgesloten maar er zijn nog enkele plaatsen vrij bij deze Pilot Eigenvaardigheid Zeiltraining op de donderdag: stuur voor 15 maart 2024 een mailtje naar eitcurtsnitoobleik.[antispam].@wsvgiesbeek.nl 

De kosten van deze nieuwe Pilot Zeiltraining Eigenvaardigheid bedragen voor 12 lesavonden:

  • Jeugdleden van 12 t/m 18 jaar: € 175,00 (met je eigen boot kost het € 125,00).
  • Leden vanaf 18 jaar: € 225,00 (met je eigen boot kost het €175,00).

 

Vooraanmelding CWO Kielbootzeillessen en Pilot Eigenvaardigheid

Jaarlijks, gedurende de laatste twee weken van januari, is hieronder een formulier zichtbaar voor de vooraanmelding. Het formulier opent op 15 januari 2024 en sluit op 31 januari 2024.

 

Dit formulier is niet beschikbaar.

valk

Openingsavond

Het zeilseizoen wordt elk jaar geopend in café Ruumzicht op de jachthaven (aanvang 20.00 uur). In 2024 is dat op 29 maart.

Alle instructeurs en cursisten komen bij elkaar om kennis te maken, details over kleding uit te wisselen en de nodige afspraken te maken. Vanzelfsprekend wordt de gezelligheid op deze avond niet vergeten.

Dinsdagavond vrijzeilen

Gedurende het zeilseizoen zijn de Valken op de dinsdagavonden vrij geroosterd en kun je samen met cursisten en instructeurs van andere lesmomenten lekker vrij gaan zeilen. Zo kun je wat je geleerd hebt in de praktijk brengen en zeilmeters maken. Hoe vaker je zeilt, hoe meer je leert en hoe leuker je het vindt! 

Klik hier voor meer informatie over deze verenigingsactiviteit.

MidZomerNacht 2024 vrijzeilen

Op dinsdagavond 18 juni is er een speciale editie van dit vrijzeilen: het MidZomerNacht zeilen! Na een lange avond zeilen met onze kielboten (Valk en Randmeer) en eigen boten gaan we aan wal bij de Scouting aan de Valeplas, voor een kampvuur, hapje, drankje en de ondergaande zon. Alle informatie vind je in deze pdf. Aanmelden tot 10 juni via eitcurtsnitoobleik.[antispam].@wsvgiesbeek.nl onder vermelding van MidZomerNachtzeilen 2024. Het aantal plaatsen is beperkt, je ontvangt een bevestiging van deelname. Kosten 5 euro pp, graag contant betalen bij vertrek.

Clubavonden

Vanuit de kielbootsectie wordt er gedurende de wintermaanden enkele clubavonden georganiseerd die voor alle leden toegankelijk zijn. Het motto is: voor leden, door leden!

Het doel van de avonden is het uitwisselen van informatie over watersport onderwerpen én natuurlijk gezellige ontmoetingen. 

Tijdens deze avonden zorgen wij, vanuit de Kielbootcommissie, voor koffie/thee en een koekje en vragen we jou iets lekkers te drinken of te knabbelen mee te nemen. Je hoeft je niet aan- of af te melden voor deze clubavonden.

De data en het programma vind je hieronder in de evenementenlijst zodra deze bekend zijn. 

Valk achter

Theorielessen CWO kielboot

Tijdens de CWO kielboot zeillessen in de boot komt natuurlijk ook de theorie aan bod. Maar daarnaast geven we in de winterperiode ook extra theorieles op enkele woensdagavonden. Per avond bespreken we specifieke onderwerpen als koppels en krachten, tochtvoorbereiding en schiemanswerk. Alle cursisten zijn daarbij van harte welkom.

Theorie CWO kielboot zeillessen in 'Het Kleine Zeilboek'

De theorie van het zeilen staat uitgelegd in 'Het Kleine Zeilboek' van J. Peter Hoefnagels dat bij de meeste boekhandels verkrijgbaar is. Dit boek bevat alle theorie die je moet kennen om goed en veilig te kunnen zeilen.

Tijdens de CWO kielboot zeillessen wordt er ook voortdurend naar dit boek verwezen en word je regelmatig gevraagd om alvast de theorie door te nemen voor de volgende zeilles. Ook is het boek onmisbaar om het theorie-examen horend bij CWO Ervaren te behalen.

CWO Kielboot niveaus

In een kielboot zoals Valk en Randmeer kun je diploma’s behalen op CWO Basis en CWO Ervaren niveau. We geven geen zeillessen meer op Kielboot CWO Gevorderd niveau.

Cursisten die bij ons nog geen 3 jaar kielboot les hebben gehad en al wel hun CWO Ervaren  diploma hebben gehaald, kunnen zich voor dat derde jaar nog wel opgeven voor een CWO Ervaren+ cursus om hun vaardigheden te verdiepen.

Je kunt bij ons maximaal 3 jaar achtereenvolgend een CWO Kielboot opleiding volgen.

2024 Activiteit
19 augustus
maandag (deel 1 / 4)
18:30 tot
21:00
Introductiezeilen Kielboot (maandagavond)
WSV Giesbeek
21 augustus
woensdag (deel 1 / 4)
18:30 tot
21:00
Introductiezeilen Kielboot (woensdagavond)
WSV Giesbeek
22 augustus
donderdag (deel 1 / 4)
18:30 tot
21:00
Introductiezeilen Kielboot (donderdagavond)
WSV Giesbeek
26 augustus
maandag (deel 2 / 4)
18:30 tot
21:00
Introductiezeilen Kielboot (maandagavond)
WSV Giesbeek
28 augustus
woensdag (deel 2 / 4)
18:30 tot
21:00
Introductiezeilen Kielboot (woensdagavond)
WSV Giesbeek
29 augustus
donderdag (deel 2 / 4)
18:30 tot
21:00
Introductiezeilen Kielboot (donderdagavond)
WSV Giesbeek
2 september
maandag (deel 3 / 4)
18:30 tot
21:00
Introductiezeilen Kielboot (maandagavond)
WSV Giesbeek
4 september
woensdag (deel 3 / 4)
18:30 tot
21:00
Introductiezeilen Kielboot (woensdagavond)
WSV Giesbeek
5 september
donderdag (deel 3 / 4)
18:30 tot
21:00
Introductiezeilen Kielboot (donderdagavond)
WSV Giesbeek
9 september
maandag (deel 4 / 4)
18:30 tot
21:00
Introductiezeilen Kielboot (maandagavond)
WSV Giesbeek
 
 
 
 
 
 
 

Activiteiten


 

JUL
30
Vrijzeilen dinsdagavond

Algemeen | 18:30 - 21:30 | deel 15 / 21 | Haven WSV Giesbeek

JUL
31
Woensdagavondcompetitie

Algemeen | 20:00 - 22:00 | deel 15 / 28 | Lijzijde

AUG
4
Sailability zeildag

Sailability | 10:00 - 17:00 | WSV Giesbeek

AUG
6
Vrijzeilen dinsdagavond

Algemeen | 18:30 - 21:30 | deel 16 / 21 | Haven WSV Giesbeek

AUG
6
Vrijwilligers bijeenkomst Dag van de Watersport

Algemeen | 20:00 - 22:00 | Ruumzicht

Contact


 

ADRES

  • Watersportvereniging Giesbeek
  • Havenweg 4
  • 6987 EP Giesbeek

TELEFOON

  E-MAIL administratie

  E-MAIL ligplaatsen

© 2022 WSV Giesbeek